PROFIEL VAN JOS

In mijn jeugd heb ik altijd getekend en het kon dus niet uitblijven dat ik een opleiding in die richting zocht. Ik ging de opleiding etaleur, decorateur en reclameschilder doen. Via deze opleiding kwam ik in aanraking met 
olieverfschilderen. (Zie een paar van mijn schilderijen onderaan deze pagina).   

Op een gegeven moment kwam mijn neef aan met Amerikaanse tijdschriften over omgebouwde, geairbrushte auto’s. Vanaf dat moment was mijn interesse gewekt. 

Ik begon thuis een beetje te oefenen met spuitbussen. Daarna heb ik de auto van mijn broer gespoten (met spuitbus: de airbrushspuit was namelijk nog
niet bekend in Nederland). Via de firma Hulsebos kwam ik uiteindelijk in aanraking met Iwata, een van de grootste airbrushleveranciers.

Bij de stichting Custom Car ging ik wat meer op auto’s spuiten, maar dan met de airbrushspuit. Deze auto’s werden in heel het land tentoongesteld. Voor mezelf heb ik toen besloten om wat airbrushlessen te volgen bij wijlen Roy Inca om meer te weten te komen over de verschillende technieken.

Na een tijd besloot ik om zelf les te gaan geven; er waren namelijk maar heel weinig mensen die les in airbrush gaven. Ik vond een ruimte in Amstelveen en ging daar één keer in de week lesgeven. Daarna schreef ik mij in voor een woning met atelierruimte waar ik kon airbrushen en schilderen. Daar geef ik sinds 1984, vijf keer in de week les.