Cees Bilsen

Sinds 2002 ben ik echt begonnen met het fenomeen airbrush. Na informatie op het internet te hebben gezien ben ik bij Jos Annes terecht gekomen.  Nog steeds ga ik, niet meer wekelijks maar toch wel eens in de twee weken, naar Amstelveen om daar weer aan het werk te gaan met de airbrushspuit. Daarbij is ook belangrijk dat ik steeds weer met vragen bij Jos terecht kan. Zijn ervaring in de schilder- en airbrushtechniek is zo groot dat hij overal wel een oplossing voor heeft.

Je begint met een aantal verplichte opdrachten. En al na twee lessen heb je het eerste kunststuk in elkaar zitten. Dit geeft steeds meer zin naar meer. Daarna ga je aan je eerste eigen opdracht beginnen. Zelf ben ik iemand die bijzonder veel geduld heeft met het airbrush en de technieken die daarbij komen kijken, terwijl ik normaal gesproken niet zo geduldig ben. Maar de rust die je neemt om je werk goed te doen, krijg je als resultaat terug te zien.

Omdat je airbrush op tal van manieren kan toepassen (denk hierbij aan het spuiten vanuit de vrije hand of airbrush met behulp van maskers) is nooit iets hetzelfde. Zelf ben ik iemand die geïnteresseerd is in fantasy en mysterie, en daarnaast ook van Oosterse invloeden houdt. In mijn werk zie je dit ook terugkomen. Daarnaast is het ook leuk om gezichten te airbrushen. Weer een techniek die geheel anders is.

Ja, dit is wat airbrush zo anders maakt. Voorlopig ben ik nog niet uitgebrusht en heb genoeg inspiratie om nieuwe dingen te maken. Kijk ook op mijn website: www.ceesbilsen.